Rackeby IK

Järpås IS - Rackeby IK

Tre poäng mot Rackeby

Vi har fått precis den start på säsongen som vi velat, tre raka vinster. Vi har inte riktigt fått igång det spel vi vill men lyckas ändå vinna, det är bra.

Dagens match startar vi bra och skapar chanser direkt men efter endast 5-10 min så går vi ner i tempo och kvalitet. Rackeby skapar inga direkta målchanser men vi håller på att ställa till det för oss med svårt spel på fel ställe. Vi tar det lungt när vi behöver sätta fart och gör det för snabbt och för svårt när vi kan ta det lungt. Vi jobbar dock på och skapar återigen målchanser efter halva första halvleken. I den 30:e min gör vi mål. Det är Christopher som kommer in bra på mål vid ett inlägg från Henke och stöter in sin egen retur. Nästa mål kommer endast 2 min senare då Simon plockat ner bollen och slår en snabb och precis utspark till Patrik som vinner kampen med deras försvare och chippar snyggt bollen över målvakten. 3-0 kommer av rena farten och det är återigen Patrik på pass av Philip.

Vi har med oss 3-0 in till pausvilan. Vi är inte så nöjda med spelet men dock resulatet. Vi pratar om att komma upp i kvalitet och att vara noggrannare med vårt passningspel.

Vi börjar bättre i andra rent spelmässigt men efter en stund faller vi återigen in i att passningspelet blir stressat. Rackeby har en period som är bättre och håller på att skapa flera målchanser men dels så löser vårt försvar detta eller så kommer Simon ut och avstyr bra lägen för Rackeby. Vi skapar chanser och vi gör några byten och bl.a. så kommer Erik in med lite fart och kraft. Detta håller på att flera gånger ge oss mål men vi får inte till det i avgörande delen. Efter 69 min så har vi en frispark på egen planhalva som Oscar lyfter in rakt mot mål. Patrik går stenhårt mot bollen och frisparken letar sig in hela vägen in i mål. Bara minuten senare kommer vi runt på vår vänsterkant och efter några försök att få in bollen får Victor bollen och rullar lungt in bollen mellan benen på sin närmsta försvare. Ytterligare 4 min senare slås en boll i djupet som egentligen blir för lång men Patrik går emot deras målvakt som försöker slå bort bollen men skjuter på Patrik och 6-0 är ett faktum. Vi skapar några fler chanser men det slutar med 6-0.

Patrik ska ha lite extra beröm, han gör tre mål, spelar fram till ett och stör även deras målvakt vid vårt 4-0 mål.

Nu tar vi helg och laddar sedan för nästa match mot Saleby.